Zāļu tēju maisījumi
Uzlējumi varētu būt vienkāršākā un visizplatītākā augu izcelsmes zāļu pagatavošanas metode. Ja kādreiz esat pagatavojis tasi tējas, apsveicu! Jūs jau zināt, kā pagatavot augu izcelsmes uzlējumu! Papildus to medicīniskajai izmantošanai, augu izcelsmes uzlējumu gatavošana ir brīnišķīgs papildinājums cilvēka dzīvesveidam kopumā.
Uzlējumi ir uz ūdens bāzes veidoti ekstrakti , kuru pagatavošanas priekšrocība ir tā, ka tos ir viegli un patīkami pagatavot. Tos parasti gatavo no augu daļām, piemēram, lapām, ziediem vai zaļiem stublājiem , kur vēlamās vielas ir viegli pieejamas. Cietākām, koksnainākām augu daļām, piemēram, mizai vai stublājiem, vislabāk ir izmantot novārījumu . Uzlējumi, galvenokārt, ekstrahē ūdenī šķīstošas sastāvdaļas , piemēram, gaistošās eļļas un flavonoīdus.
Novārījumus gatavo līdzīgi kā uzlējumus , izņemot to, ka tie ir īpaši paredzēti cietām un koksnainām augu daļām, piemēram , saknēm, sakneņiem, koksnei, mizai, riekstiem un sēklām . Šīm daļām ir stingrākas šūnu sieniņas, kurām nepieciešama spēcīgāka ekstrakcija, lai nodrošinātu aktīvo vielu pārnešanu ūdenī. Nepieciešams lielāks karstums nekā uzlējumiem, un augs ir jāvāra ilgāku laiku.