Bieži sastopams ar nosaukumu S- metilmetionīns, metilmetionins
sulfonijs, pretčūlu faktors.
Šobrīd U vitamīns ir izņemts no vitamīnu grupas. U vitamīna
nosaukums ir cēlies no pirmā burta, vārdam ‘ulcus’ (čūla), jo tam ir spēja dziedēt
kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas, taču mūsdienu zinātnieki šīs īpašības
apšauba.
U vitamīna vērtīgās īpašības
U vitamīnam piemīt prethistamīnu un antisklerotiskas īpašības. Tas piedalās
histamīna metilēšanā, kas normalizē kuņģa sulas skābumu. Ilglaicīgas lietošanas
rezultātā (vairākus mēnešus) S- metilmetionīns nerada negatīvu iedarbību uz
aknām, kādu rada aminoskābe metionīns.
U vitamīna deficīta pazīmes nav noteiktas un apstiprinātas.
U vitamīns ir neizturīgs pret temperatūras ietekmi. Vārot
kāpostu 10 minūtes sabrūk 3-4%, pēc 30 minūtēm jau 11-13%, pēc 60 minūtēm
61-65%, pēc 90 minūtēm 100%. Sasaldētos un konservētos produktos tas saglabājas
labi.