Bebru
dziedzeru uzlējumus gatavo pamatā no kaltētiem bebru dziedzeriem, jo ilgāk tie
tiek kaltēti, jo tie cietāki arī paliek- ļoti ilgi kaltēti bebru dziedzeri
paliek cieti, kā akmens.
Iegūt
tos var pamatā no medniekiem, kuri labi zinās, kā tos pareizi izgriezt no
noķertā zvēra- jo arī mednieki necenšas sabojāt šo dziedzeri tā īpatnā aromāta
dēļ, kurš nonāks gan uz rokām, gan uz dzīvnieka gaļas.
Bebru
priekšastes dziedzeri ir jānovieto tumšā labi vēdināmā telpā, kur tad arī tie
uzsāks savu žūšanas procesu- meklējot informāciju ieteikumi žāvēšanai ir
visdažādākie, citi žāvē uz krāsnīm, citi tos pārgrieztus novieto caurvējā- cik
cilvēku tik viedokļu, tāpēc ieteicams, painteresēties pie tā paša mednieka, no
kura šos dziedzerus saņemat, kā viņš iesaka tos pareizāk žāvēt, vai izvēlēties
sev pieņemamu metodi.
Žūstot
dziedzeri sākotnēji būs gaišas krāsas un mīksti, ar laiku tie paliks aiz vien
tumšāki līdz melniem un cieti. Svarīgi pirms žāvēšanas, aplūkot dziedzerus un
pārliecināties vai uz tiem nav palicis pāri, kādi lieki fragmenti no bebra
miesas, kas varētu sākt pūt.
Speciāli
bebra dziedzerus nav vēlams spaidīt, un ļaut tiem vienkārši izžūt saglabājot to
dabīgās īpašības.
Pamatā
no bebra dziedzeriem gatavo tieši uzlējumu, retāk pulveri.
Pulvera
pagatavošanai nav nekā sarežģīta, ir jaizkaltē bebra dziedzeris līdz akmens
cietai konsistencei. Tas notiks pāris mēnešu laikā! Tālāk šis bebra dziedzeris
tiek sarīvēts uz smalkās rīves, taču jāatceras tā īpatnējās smaržās dēļ, kura
ir visnotaļ noturīga- rīvīte nebūs vairs izmantojama ēdiena gatavošanai.
Iegūstot
bebra dziedzeru pulveri- tālāk to var lietot uzturā, no rīta tukšā dūšā, pa
vienam naža galam pirms ēšanas. Nereti cilvēki izvēlas sākotnēji izgatavot
pulveri un tad uz to veidot uzlējumu.
Bebra
dziedzera uzlējuma pagatavošana arī nesagādā nekādus sarežģījumus. Vidēji uz
litru uzlējuma rēķinam 150-200gr. dziedzera, parasti tas ir viens dziedzeru
pāris.
Vislabāk
uzlējumam izmantot vēl pilnībā neizkaltušu dziedzeri, kurš ir ieguvis jau
mazliet tumšu nokrāsu, taču vēl ir gumijots, ja to prātīgi paspaida.
Dziedzeri
sagriežam iespējami sīki, izmantojot nazi vai šķēres, es ieteiktu izmantot arī
cimdus. Iegūto masu ievietojam traukā un aplejam ar degvīnu, kurš ir vismaz 40%
spēcīgs. Trauku ar iegūto uzlējumu novietojam tumšā vietā, laiku no laika to
sakratot. Šāds uzlējums būs gatavs, tai mirklī kad tam parādīsies brendija-
melnās tējas nokrāsa, tas būs skaisti brūns. Parasti tas ir sākot no 3 nedēļām,
līdz diviem mēnešiem, skatoties cik labas ir bijušas sastāvdaļas un cik smalki
ir izgatavots maisījums.
Šādu
maisījumu normālos apstākļos lieto pa vienai tējkarotei, katru rītu tukšā dūšā.
Pie specifisku slimību ārstēšanas, devas, palielinās.
Taču
nekad nevajag pārspīlēt un pēc izjūtām vadoties pielāgot sev ieteicamo devu.
Par
bebru dziedzera uzlējuma ietekmi daudz un plaši ir stāstīts dažādos resursos,
bet tā arī neviens nenonāk pie kāda konkrēta viedokļa.
Es
ieteikšu lietot bebru dziedzera uzlējumu, kā vispār veselības stāvokli
stiprinošu, bez konkrētu efektu piedēvēšanas, novērojumu ir milzum daudz, kur
bebru dziedzeris ir spējis cilvēkam palīdzēt!