Ādas ziede
Ādu kopjošas ziedes izveide

Lietošana

Ziedi lieto lokāli, tieši uz ādas bojājumu skarto vietu. Ierobežojumu lietošanā nav, neskaitot alerģiskas reakcijas, tāpēc pirms lietojat šo ziedi uzsmērējiet uz iekšdelnu nedaudz un palūkojieties vai nerodas blaknes.

Ziedi var uzglabāt divus gadus, taču tas nenozīmē, ka pēc 2 gadiem tā zaudēs savas īpašības un būs nelietojama.

IZVEIDE

Ņemam divus traukus. Pirmajā ievietojam egļu sveķus un bišu vasku un uzkārsējam līdz 120C, līdz tie pilnībā izkūst. Nepieciešamības gadījumā, atdalām sveķos esošo gružus. Ieteicams, gatavot nelielās porcijās, lai sveķi ar bišu vasku neatrastos šādā temperatūras režīmā pārlieku ilgi- maksimāli, kritiskais ilgums ir 3h, taču nevajag to sasniegt.

Otrā traukā pildām pārējās sastāvdaļas. Bišu vaskam un egļu sveķiem izkūstot mēs mazinām temperatūru uz 50-60C un liekam sildīties arī otru trauku līdzās (te var ievietot arī termometru). Redzot, ka otrā traukā visas sastāvdaļas ir uzsilušas un izkusušas, tai pat laikā, pirmā traukā masa ir padzisusi (abos traukos puslīdz vienlīdzīga temperatūra +-20C). Abu trauku saturus varam saliet kopā un izņemt no sildīšanas iekārtas. Iegūto masu ir nepieciešams kārtīgi izmaisīt un sapildīt kārstu tīros, dezinficētos traukos. Traukus labi var izsildīt, sildot pašu ziedes masu! Ir gadījumi, kad salejot abus traukus kopā, bišu vasks ar sveķiem saraujas kunkuļos! Šajā situācijā nepieciešams kopējo masu izsildīt, laiku pa laikam izmaisot!

Recepte

Bišu vasks 15%, Egļu sveķi 5%, Kokosrieksta eļļa 10%, Kokveida alvejas ekstrakts vīnogu kauliņu eļļā 35%,  Bērzu čagas, ārstniecības kliņģerītes, brūnās bērzupiepes, lakas plakanpiepes, pūkainā diždadža saknes, plūmju evernijas ekstrakts vīnogu kauliņu eļļā 25%. Propoliss 5% virs 100!

Pamatojums

Šīs ziedes pamata darbības virziens vērsts uz ādas slāņu kopšanu. Tai piemīt ādas reģenerējošas, kopjošas un barojošas īpašības. Pateicoties sastāvā esošajām vielām, tās iedarbība ir vērtējama arī, kā antibakteriāla un vērsta pret dažādām dermatoloģiskām slimībām, gan sēnīšu, gan bakteriāla rakstura. Ziedes nozīme ir vairāk vērsta uz kosmētisku iedarbību, izmantojot to kā skaistumkopšanas palīglīdzekli! Tāpēc to ir pieļaujams lietot ķermeņu jūtīgo ādas zonu kopšanā.

 .